Menu

Składniki

+

Wykonanie:


Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    • Przygotuj marynatę z połowy oliwy, Primerby, soli, pieprzu i soku z cytryny.
    • Zamarynuj udka z kurczaka, odstaw na minimum 2 godziny.
    • Udka przełóż na blachę gastro norma i wstaw do nagrzanego pieca na pieczenie w temperaturze 180°C.
    • Po 15 minutach wlej wino i Esencję, dodaj szalotkę zasmażoną na oliwie z czosnkiem i cukinią.
    • Po chwili dodaj pomidorki, oliwki, karczochy i kapary.
    • Całość piecz jeszcze około 10 minut i wyjmij z pieca.
    • Na koniec dodaj zimne masło i delikatnie wymieszaj.
    • Udka podawaj na warzywach dekorując kiełkami i ziołami. Jako dodatek możesz również podać ziemniaki obsmażone z dymką i czosnkiem.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza