Menu

Składniki

+

Kurczak

Sos

Warzywa

  • Fasolka szparagowa zielona cała 500.0 g
  • Groszek cukrowy 200.0 g
  • Jarmuż 150.0 g
  • Szalotka przekrojona na pół 200.0 g
  • Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg 30.0 g

Podanie

  • Miks ziół

Obsmażenie filetów przed zawinięciem spowoduje, że mięso będzie soczyste, a ciasto nie zamoknie.

...

Przygotowanie

  1. Kurczak

    • Plastry cukinii lekko zgrilluj, przełóż na papierowe ręczniki.
    • Filety oczyść, przypraw Marynatą do drobiu. Obsmaż z dwóch stron na Ramie Culinesse.
    • Na mięsie ułóż plastry cukinii i owiń szynką.
    • Ciasto pokrój na prostokąty.
    • Mięso zawiń w ciasto i posmaruj rozmąconym jajkiem.
    • Piecz w temperaturze 200⁰C z sondą ustawioną na temperaturę 67⁰C.
  2. Sos

    • Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem i paprykami. Wlej wino i redukuj.
    • Dodaj wodę, Sos Napoli, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
    • Do gotującego się sosu dodaj pozostałe składniki i dopraw do smaku.
  3. Warzywa

    • Wszystkie warzywa posyp Aroma Mixem i ugotuj na parze w piecu.
  4. Podanie

    • Danie ułóż na talerzu i udekoruj świeżymi ziołami. Danie ułóż na talerzu i udekoruj świeżymi ziołami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza