Menu

Składniki

+

Kurczak

Sos

Tarta z gruszką


...

Przygotowanie

  1. Kurczak

    • Filet z kurczaka przypraw Marynatą do drobiu, 10 g tymianku i plastrami cytryny.
    • Odstaw na kilka godzin do lodówki.
    • Kurczaka przełóż do worków wakum z dodatkiem masła i gotuj w cyrkulatorze w temp. 63°C przez 80 min.
    • Przed podaniem obsmaż na patelni.
  2. Sos

    • Cebulę podsmaż na oleju, wlej wino, odparuj, dodaj wodę i Sos pieczeniowy, wymieszaj i gotuj przez kilka minut.
    • Na koniec dodaj 100 g pokruszonego sera Lazur.
  3. Tarta z gruszką

    • Do korpusów włóż pokrojoną gruszkę, posiekane orzechy i 100 g pokruszonego sera.
    • Zalej śmietanką wymieszaną z jajami i pieprzem, tymiankiem i Rosołem.
    • Piecz w temp. 150°C przez 15 min.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza