Menu

Składniki

+

Mięso

  • Pierś z kurczaka 1.5 kg
  • Woda gazowana 500.0 ml
  • Mąka 350.0 g
  • Skrobia kukurydziana 80.0 g
  • Proszek do pieczenia 15.0 g
  • Olej

Sos


Słodko-kwaśny smak to podstawowa kombinacja na całym świecie, a w szczególności w kuchni azjatyckiej. Pamiętaj, że najpierw słodzimy sos, a dopiero potem dodajemy kwasowości. W przeciwnym razie sos się nie uda. Żeby sos był bardziej esencjonalny, skarmelizuj cukier z ulubionymi przyprawami.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Mięso pokrój w dużą kostkę, obtocz w skrobi kukurydzianej.
    • Z mąki, wody gazowanej i proszku do pieczenia przygotuj gęste ciasto.
    • Kurczaka zanurz w panierce, a następnie smaż w głębokim tłuszczu.
  2. Sos

    • Sos sporządź, łącząc ketchup, ocet ryżowy, Ketjap Manis, Sunshine Chili, wodę i cukier.
    • Wszystko zagotuj i zagęść skrobią kukurydzianą.
    • Warzywa: marchew, cebulę i paprykę pokrój w paski i podsmaż, wymieszaj z ananasem i pędami bambusa, a następnie połącz z sosem.
  3. Podanie

    • Sos do mięsa możesz podać w osobnym naczyniu lub przed podaniem wymieszaj go z mięsem i posyp posiekaną cebulą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza