Menu

Składniki

+

Królik

Ragout

  • Boczek wędzony (kostka) 300.0 g
  • Marchew 400.0 g
  • Bakłażan 300.0 g
  • Ziemniaki słodkie 400.0 g
  • Pasternak 300.0 g
  • Koper włoski 200.0 g
  • Por 100.0 g
  • Musztarda Z Kulkami Gorczycy Do Smaku
  • Musztarda Dijon Do Smaku
  • Zasmażka Ciemna Knorr Do Zagęszczenia

To danie, dzięki zastosowaniu mleczka kokosowego, jest lżejszą i ciekawszą alternatywą dla tradycyjnego królika duszonego w śmietanie.

...

Przygotowanie

  1. Królik

    • Królika pokrój razem z kośćmi na dowolne kawałki, przypraw solą, rozgniecionym czosnkiem i musztardą dijon. Pozostaw do zamarynowania na kilka godzin.
    • Następnie mięso obsmaż na złoty kolor, zalej wodą, dodaj Esencję bulionu drobiowego i duś pod przykryciem ok. 30-40 minut. Po upływie tego czasu dodaj mleczko kokosowe.
  2. Ragout

    • Na osobnej patelni podsmaż boczek oraz pozostałe warzywa pokrojone w dużą kostkę. Połącz z królikiem.
    • Do powstałego gulaszu dodaj musztardę, sól i zagęść ciemną zasmażką
    • Całość duś kilka minut tak, by warzywa się nie rozgotowały.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza