Składniki
Krokiety z ogonów wołowych/ majonez z anchois/ sos demi-glace
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł130.6
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krokiety
Ogon wołowy
/kg
3.0 kg
0%
Liść laurowy
/kg
1.0 g
0%
Ziele angielskie
/kg
2.0 g
0%
Jajko
/szt.
3.0 szt.
0%
Mąka pszenna
/kg
50.0 g
0%
Panko
/kg
120.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/kg
1.0 g
0%
Sól
/kg
8.0 g
0%
Majonez z anchois
Majonez Hellmann's do dekoracji 3l
/kg
160.0 g
0%
Anchois
/kg
25.0 g
0%
Czosnek
/kg
5.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/kg
1.0 g
0%
Sos demi-glace
Olej
/l
50.0 ml
0%
Szalotka, kostka
/kg
70.0 g
0%
Wino czerwone
/l
100.0 ml
0%
Wywar od gotowania mięsa
/ml
300.0 ml
0%
Masło
/kg
50.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/kg
1.0 g
0%
Sól
/kg
1.0 g
0%
Dodatki
Cebula czerwona piklowana, drobna kostka
/kg
40.0 g
0%
Puder z buraka
/kg
5.0 g
0%
Świeże zioła
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krokiety
-
Ogon wołowy 3.0 kg
-
Liść laurowy 1.0 g
-
Ziele angielskie 2.0 g
-
Jajko 3.0 szt.
-
Mąka pszenna 50.0 g
-
Panko 120.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Sól 8.0 g
Majonez z anchois
-
Anchois 25.0 g
-
Czosnek 5.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
Sos demi-glace
-
Olej 50.0 ml
-
Szalotka, kostka 70.0 g
-
Wino czerwone 100.0 ml
-
Wywar od gotowania mięsa 300.0 ml
-
Masło 50.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Sól 1.0 g
Dodatki
-
Cebula czerwona piklowana, drobna kostka 40.0 g
-
Puder z buraka 5.0 g
-
Świeże zioła