Menu

Składniki

+

Krokiety

Majonez z anchois

Sos demi-glace

  • Olej 50.0 ml
  • Szalotka, kostka 70.0 g
  • Wino czerwone 100.0 ml
  • Wywar od gotowania mięsa 300.0 ml
  • Masło 50.0 g
  • Pieprz czarny mielony 1.0 g
  • Sól 1.0 g

Dodatki

  • Cebula czerwona piklowana, drobna kostka 40.0 g
  • Puder z buraka 5.0 g
  • Świeże zioła

...

Przygotowanie

  1. Krokiety

    • Ogony wołowe ugotuj do miękkości w wywarze z liściem laurowym, zielem angielskim i Sosem Demi-Glace.
    • Następnie oddziel mięso od kości, posiekaj i dopraw do smaku. Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i panierce panko.
    • Smaż na głębokim tłuszczu do zarumienienia.
  2. Majonez z anchois

    • Majonez zblenduj na gładką masę z anchois.
    • Dopraw startym czosnkiem i pieprzem.
  3. Sos demi-glace

    • Na oleju zasmaż szalotkę. Następnie podlej czerwonym winem i odparuj. 
    • Dolej wywar i zagęść Zasmażką. • Dodaj masło i dopraw do smaku.
  4. Dodatki

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza