Menu

Składniki

+

Krem kurkowy

Wędzona śmietana

  • Kwaśna śmietana 250.0 g
  • Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l 15.0 ml

Puree w panko

  • Ziemniaki 500.0 g
  • Masło 60.0 g
  • Sól 10.0 g
  • Mąka pszenna 50.0 g
  • Jajka 2.0 szt.
  • Panko 80.0 g
  • Olej 200.0 ml

Boczniak

Podnie

  • Olej wędzony 50.0 ml

...

Przygotowanie

  1. Krem kurkowy

    • Warzywa i pieczarki pokrój drobno, podsmaż, podlej winem i zredukuj. 
    • Podlej woda i dopraw Esencją. 
    • Gdy warzywa będą miękkie, dodaj Zupę krem z kurek oraz śmietankę. 
    • Całość zagotuj, a następnie zmiksuj na gładki krem.
  2. Wędzona śmietana

    • Kwaśna śmietanę wymieszaj z Esencja dymna.
    • Opcjonalnie możesz zagotować śmietanę z agarem (1 g agaru na 100 g śmietany) i zamrozić w pożądanej formie.
  3. Puree w panko

    • Ziemniaki ugotuj i przetrzyj na gładkie puree. 
    • Uformuj kulki, opanieruj i usmaż na głębokim tłuszczu.
  4. Boczniak

    • Boczniaki pokrój na walce i podsmaż na maśle klarowanym. Dodaj Primerbe grzybowa i podlej winem. Zredukuj i dopraw do smaku.
  5. Podnie

    • Krem kurkowy podawaj z wędzoną śmietaną, krokiecikami ziemniaczanymi w panko, boczniakiem i olejem rydzowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza