Menu

Składniki

+

Krem drobiowy

Podanie

  • Wakame 50.0 g
  • Mięso z kurczaka z wywaru 300.0 g
  • Tłuszcz Do Głębokiego Smażenia

Użycie curry idealnie podkreśli charakterystyczny dla kremu drobiowego żółty kolor, dodatkowo nadając mu orientalną, lekko pikantną nutę.

...

Przygotowanie

  1. Krem drobiowy

    • Kurczaka zalej zimną wodą i gotuj razem z warzywami na wolnym ogniu około 1,5 godziny. W trakcie gotowania dopraw do smaku rosołem z kury i pastą curry.
    • Wyjmij mięso i pozostaw do wystudzenia.
    • Pozostałe warzywa zmiksuj. Dodaj Ramę 15%, sok z limonki i przyprawy.
    • Zupę przecedź przez drobne sito, zagęść zasmażką z mąki i masła do uzyskania konsystencji kremu.
  2. Podanie

    • Wystudzone mięso obierz, rozdzielając włókna, i wrzuć je do rozgrzanego głębokiego tłuszczu.
    • Krem drobiowy z żółtym curry podawaj z wodorostami i chrupiącym kurczakiem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza