Menu

Składniki

+

Mięso

  • Królik 1.0 cu

Marynata

Farsz

Rolady

  • Szynka suszona 150.0 g

Przygotowując zimny bufet zwróć uwagę na różnorodność zarówno w smaku jak i w cenie. Warto tu zaproponować dania z niskim food cost’em (np. warzywa, kurczak), jak i wzbogacone droższymi składnikami (np. królik, polędwica wieprzowa).

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Królika podziel na skoki i comber. Skoki wytrybuj. Wytrybuj także comber, przetnij go na pół, ponacinaj błony i delikatnie rozbij.
  2. Marynata

    • Następnie natrzyj marynatą z oliwy, Delikatu do drobiu, cząbru i otartej skórki oraz soku z połowy cytryny.
  3. Farsz

    • Skoki zmiel i zmiksuj z dodatkiem Ramy 31%, soli i pieprzu. Dodaj oliwki pokrojone w plasterki, Primerbę czerwone pesto i kapary.
    • Całość wymieszaj.
  4. Rolady

    • Część farszu umieść na combrach, a pozostałą część zawiń tylko w szynkę. Zwiń tak, by farsz był w środku, a comber na zewnątrz. Dodatkowo owiń plastrami suszonej szynki.
    • Zawiń w folię spożywczą, a następnie aluminiową, i gotuj w piecu konwekcyjnym w temperaturze 80°C przez około 40 minut.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza