Menu

Składniki

+

KARKÓWKA

OBSMAŻANIE KARKÓWKI

  • Olej 50.0 ml
  • Masło 20.0 g
  • Czosnek w łupinie 20.0 g

SOS

OLEJ SZCZYPIORKOWY

  • Olej 100.0 ml
  • Szczypiorkowy olej infuzowany 40.0 g

KNEDLIKI

BRUKSELKA

  • Brukselka 1.0 kg
  • Cebula czerwonaćwiartki 250.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Panko 40.0 g
  • Masło 40.0 g

...

Przygotowanie

  1. KARKÓWKA

    • Składniki marynaty wymieszaj i zamarynuj karkówkę przekrojoną wzdłuż. Odstaw do lodówki na 24 godziny. 
    • Karkówkę ciasno zawiń w folię spożywczą i wstaw do pieca na parowanie w temp. 84°C na 4 godziny.
    • Odwiń z folii.
  2. OBSMAŻANIE KARKÓWKI

    • Obsmaż na maśle z olejem i czosnkiem w łupinie.
    • Pokrój w grube plastry.
  3. SOS

    • Sos pieczeniowy wymieszaj w gorącej wodzie, dodaj miód, przyprawę korzenną, żurawinę i gotuj na małym ogniu. 
    • Dodaj zimne masło, wymieszaj i dopraw.
  4. OLEJ SZCZYPIORKOWY

    • Olej ze szczypiorkiem podgrzej do 50°C. Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
  5. KNEDLIKI

    • W mleku wymieszaj żółtka z natką pietruszki i Delikatem. 
    • Bułki zalej żółtkami z mlekiem i odstaw do wchłonięcia płynu. 
    • Dodaj ubite białka i wymieszaj. • Masę nałóż na folię spożywczą i ciasno zawiń w rulon. 
    • Knedliki paruj w piecu w temp. 95°C przez 25 minut.
  6. BRUKSELKA

    • Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie, cebulę zeszklij na części oleju. 
    • Panko przyrumień na suchej patelni, dodaj pozostały olej i masło.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza