Menu

Składniki

+

Karkówka w solance:

Sos:

Warzywa:

  • Masło klarowane wegetariańskie 20.0 ml
  • Papryka żółta 300.0 g
  • Papryka czerwona 300.0 g
  • Cukinia 300.0 g
  • Cebulki perłowe 200.0 cu

Kasza:


Danie kuchni polskiej, które świetnie sprawdzi się na dużych imprezach cateringowych. Połączenie kaszy burgul z ugotowaną soczewicą nadaje potrawie atrakcyjności.

...

Przygotowanie

  1. Karkówka w solance:

    • Karkówkę przekrój wzdłuż na dwie równe części.
    • Wodę wymieszaj z solą i włóż do niej mięso odstaw na minimum 6 godzin.
    • Wyjmij z solanki, opłucz, osusz, posyp Delikatem i ciasno zawiń w folię spożywczą, zamknij w worku wakum.
    • Włóż do cyrkulatora o temp. 64⁰C na 3 god. Lub do pieca konwekcyjnego o temp. 62⁰C na 3 godziny.
    • Po tym czasie mięso włóż do bardzo zimnej wody pozostaw do wystygnięcia (można przygotować na kilka dni do przodu mięso nie traci na wartości a ułatwia przygotowanie bufetu, bankietu czy karty.
  2. Sos:

    • Sos wymieszaj w gorącej wodzie i zagotuj.
    • Szalotkę posiekaj, zeszklij wlej wino, redukuj przez chwilę. Dodaj sos i gotuj przez kilka minut.
    • Następnie przecedź, dodaj pastę truflową i pokrojone masło, mieszaj do połączenia sosu z masłem i dopraw do smaku.
  3. Warzywa:

    • Warzywa pokrój według uznania, wymieszaj z Ramą Culinesse i zgrilluj, dopraw.
  4. Kasza:

    • Do wrzącej wody dodaj kaszę, wymieszaj dodaj Esencje i masło, dopraw, gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut.
    • Karkówkę włóż z workiem wakum do gorącej wody o temp 65⁰C na 30 – 40 minut, następnie wyjmij z worka i pokrój.
    • Krótko grilluj z dwóch stron, podawaj z przygotowanymi dodatkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza