Menu

Składniki

+

Mięso

Puree selerowe

Demi Glace


...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Jagnięcinę natrzyj musztardą i Marynatą, odstaw na kilka godzin. 
    • Panko zmiksuj z miętą i zieloną pietruszką. 
    • Mięso obsmaż na patelni, przełóż do pieca, piecz w temp. 170°C. Przed wyjęciem posyp kruszonką z panko i zapiecz. 
    • Ziemniaki upiecz w piecu.
  2. Puree selerowe

    • Cebulę i seler podsmaż na maśle, dodaj mleko, przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź, odparuj i zmiksuj na gładką masę.
    • Dodaj ser mascarpone i wymieszaj.
  3. Demi Glace

    • Wino zredukuj, dodaj wodę i Sos Demi-Glace. 
    • Gotuj do uzyskania odpowiedniej konsystencji, na koniec wrzuć miętę.
  4. Konfitowany czosnek

    • Czosnek zalej olejem, dodaj tymianek i konfituj.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza