Składniki
Gruszka crostata z serem ricotta na ryżowym spodzie
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Spód ryżowy
Jaja
/cu
1.0 cu
0%
Masło bardzo miękkie
/kg
50.0 g
0%
Mąka ryżowa biała lub brązowa
/kg
150.0 g
0%
Proszek do pieczenia ¼ łyżeczki
/kg
0.0 g
0%
Sól szczypta
/kg
0.0 g
0%
Cukier
/kg
40.0 g
0%
Nadzienie
Cukier
/kg
120.0 g
0%
Ser Ricotta
/kg
500.0 g
0%
Cytryna
/cu
1.0 cu
0%
Laska wanilii
/cu
1.0 cu
0%
Gałka muszkatołowa starta 1 łyżeczka
/kg
0.0 g
0%
Jaja
/cu
2.0 cu
0%
Gruszkadojrzała, obrana, oczyszczona i pokrojona w ćwiartki
/cu
3.0 cu
0%
Przed podaniem
Orzechy laskowe
/kg
100.0 g
0%
Suszone W Piecu Plasterki Gruszki
/
0.0
0%
Kawowy Sos
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Spód ryżowy
-
Jaja 1.0 cu
-
Masło bardzo miękkie 50.0 g
-
Mąka ryżowa biała lub brązowa 150.0 g
-
Proszek do pieczenia ¼ łyżeczki
-
Sól szczypta
-
Cukier 40.0 g
Nadzienie
-
Cukier 120.0 g
-
Ser Ricotta 500.0 g
-
Cytryna 1.0 cu
-
Laska wanilii 1.0 cu
-
Gałka muszkatołowa starta 1 łyżeczka
-
Jaja 2.0 cu
-
Gruszkadojrzała, obrana, oczyszczona i pokrojona w ćwiartki 3.0 cu
Przed podaniem
-
Orzechy laskowe 100.0 g
-
Suszone W Piecu Plasterki Gruszki
-
Kawowy Sos