Menu

Składniki

+

Grillowany antrykot

  • Antrykot wołowy b/k 2.0 kg
  • Knorr Przyprawa do grilla 100% naturalnych składników 0,25 kg 40.0 g
  • Olej 80.0 ml

Bataty

  • Bataty 1.6 kg
  • Sól do smaku
  • Rozmaryn świeży, posiekany do smaku
  • Olej 30.0 ml

Mix sałat

  • Knorr Sos sałatkowy paprykowy 100% naturalnych składników 0,5 kg 35.0 g
  • Woda 200.0 ml
  • Ocet jabłkowy 65.0 ml
  • Olej 65.0 ml
  • Sałata masłowa 500.0 g
  • Sałata rzymska 100.0 g

Podanie

  • Cebula czerwona, grillowana 5.0 szt.

...

Przygotowanie

  1. Grillowany antrykot

    • Antrykot pokrój w plastry, dopraw Przyprawą do grilla wymieszaną z olejem. Mięso odstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie grilluj.
  2. Bataty

    • Bataty ze skórą pokrój w grubsze paski, dopraw solą i rozmarynem do smaku, wymieszaj z olejem i zgrilluj.
  3. Mix sałat

    • Sos sałatkowy paprykowy rozpuść w wodzie z octem, dodaj olej i dobrze wymieszaj. Po 20 minutach wymieszaj ponownie.
    • Sałaty umyj, ułóż na półmisku i skrop przygotowanym sosem.
  4. Podanie

    • Grillowany antrykot podawaj z batatami, miksem sałat i grillowaną cebulą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza