Menu

Składniki

+

Warzywa

Glazura

Podanie

  • Kiełki słonecznika o dekoracji 30 szt.

Ważne, żeby użyć skrobi kukurydzianej (a nie np. ziemniaczanej), wtedy glazura utrzymuje swoją konsystencję i nie rozwodni się.

...

Przygotowanie

  1. Warzywa

    • Warzywa przekrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie na sześciocentymetrowe słupki. Kukurydzę pokrój na trzycentymetrowe kawałki. Marchew zblanszuj.
    • Warzywa delikatnie wymieszaj z olejem i Delikatem do grilla.
    • Wszystkie warzywa delikatnie grilluj i osusz na papierowych ręcznikach.
  2. Glazura

    • Składniki glazury przełóż na patelnię, zagotuj i zagęść skrobią kukurydzianą wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.
    • Następnie dodaj warzywa i podgrzewaj przez 2 -3 minuty.
    • Na koniec posyp sezamem.
  3. Podanie

    • Potrawę podawaj udekorowaną kiełkami słonecznika, jako główne danie wegetariańskie lub dodatek do drugich dań.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza