Menu

Składniki

+

Jagnięcina

Dodatki

Podanie


Burgery z soczystą jagnięciną z grilla w towarzystwie wyjątkowego smaku pieczonego sera halloumi to  przykład na to, jak grecka kuchnia kształtuje charakter tradycyjnej bułki z mięsem, inspirując szefów kuchni do kulinarnych eksperymentów.

...

Przygotowanie

  1. Jagnięcina

    • Zmielone mięso jagnięce połącz z musztardą i pieprzem.
    • Całość dokładnie wytableruj i uformuj 10 równych burgerów.
    • Mięso usmaż na grillu lub na patelni, zwracając uwagę by mięso pozostało soczyste.
  2. Dodatki

    • Ser halloumi pokrój w plastry i podsmaż z obu stron.
    • Cebulę pokrojoną w cienkie krążki skrop octem winnym i pozostaw na kilka minut.
    • Pomidory pokrój w paski.
  3. Podanie

    • Bułki podgrzej na grillu.
    • Na dolnej części bułki przesmaruj majonez Yofresh, połóż wypłukaną i osuszoną sałatę.
    • Na sałacie ułóż burgera, obsmażony ser, krążki cebuli i pokrojone suszone pomidory.
    • Podawaj z frytkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza