Menu

Składniki

+

Gołąbki

Sos


Podane z ziemniakami i koperkiem. Wartość odżywcza 1 porcji to: 407 kcal, 13,6 g tłuszczu (w tym  kw. tłuszczowe nasycone - 4,9 g), 59,2 g węglowodanów (w tym cukry - 2,7 g), 5,1 g błonnika, 14,44 g białka, 0,60 g soli.

...

Przygotowanie

  1. Gołąbki

    • Kapustę sparz i wytnij twarde końcówki.
    • Cebulę zeszklij na oleju wystudź i połącz z pozostałymi składnikami, doprawiając do smaku.
    • Farsz zawiń w liście kapusty.
    • Gołąbki przełóż na blachę G/N i zalej gorącą wodą wymieszaną z Delikatem uniwersalnym.
    • Wstaw do pieca, przykryj i duś około 20-30 minut.
    • Po wyjęciu z pieca odlej 1 litr wywaru do przygotowania sosu pomidorowego.
  2. Sos

    • Cebulę zeszklij, dodaj koncentrat pomidorowy i zasmażaj przez chwilę.
    • Zalej wywarem, zagęść zawiesiną z mąki i zagotuj.
    • Gołąbki podawaj z ziemniakami i sosem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza