Menu

Składniki

+

Sos pomidorowy

Krewetki i rukiew wodna


Rukiew wodna to doskonały zamiennik zwykłego szpinaku lub buraka liściowego, który świetnie sprawdza się w sosach do makaronu, daniach stir-fry i zapiekankach. Staje się coraz popularniejsza i jest często wykorzystywana w rodzimych daniach inspirowanych buszem”. Andrew Ballard, Szef Kuchni UFS, Nowa Zelandia

...

Przygotowanie

  1. Sos pomidorowy

    • W szerokim rondlu zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj Rosół jarzynowy i Tomato Pronto. Gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut. 
    • Wlej śmietankę i gotuj kilka minut. 
    • Na koniec dodaj bazylię i dopraw do smaku.
  2. Krewetki i rukiew wodna

    • Oliwę rozgrzej z masłem i wrzuć krewetki. Dodaj Fond i krótko smaż. Dopraw pieprzem. 
    • Zdejmij z palnika. Dodaj rukiew wodną. Wymieszaj. Całość połącz z sosem pomidorowym i gorącymi gnocchi. 
    • Podawaj natychmiast po wymieszaniu. Posyp pokruszonymi wysuszonymi kawałkami Prosciutto i świeżymi ziołami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza