Menu

Składniki

+

Gęsie pipki

Kasza pęczak


Przygotowanie

  1. Gęsie pipki

    • Żołądki oczyść, pokrój w duże kawałki, przypraw solą, pieprzem i podsmaż na smalcu.
    • Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, podlej winem i zredukuj. 
    • Dodaj wodę, sos pieczeniowy, wymieszaj i duś do miękkości. 
    • Warzywa i boczniaki pokrój, podsmaż, dodaj rozmaryn i połącz z duszonymi żołądkami. 
    • Gotuj przez chwilę, aby warzywa zmiękły.
  2. Kasza pęczak

    • Cebulę pokrój i podsmaż na maśle, dodaj kaszę, wlej wodę i Esencję bulionu warzywnego.
    • Gotuj pod przykryciem na małym ogniu.
    • Pod koniec gotowania dodaj podsmażoną na maśle dynię i tymianek.
  3. Podanie

    • Gęsie pipki podawaj z kaszą.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza