Składniki
Fricasse z kurczaka z żołądkami drobiowymi i kaszą jęczmienną
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł213.86
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie:
Udka z kurczaka
/kg
1600.0 g
0%
Knorr Professional Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/kg
30.0 g
0%
Gałka muszkatołowa
/kg
2.0 g
0%
Tymianek świeży
/kg
7.0 g
0%
Żołądki drobiowe
/kg
500.0 g
0%
Mąka pszenna do oprószenia
/kg
0.0 kg
0%
Boczek wędzony, słupki
/kg
150.0 g
0%
Cebula
/kg
150.0 g
0%
Marchew
/kg
300.0 g
0%
Por
/kg
50.0 g
0%
Seler naciowy
/kg
50.0 g
0%
Seler naciowy
/kg
80.0 g
0%
Ziele angielskie
/szt.
6.0 szt.
0%
Liść laurowy
/szt.
4.0 szt.
0%
Nać pietruszki
/g
50.0 g
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/l
20.0 ml
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Masło
/kg
50.0 g
0%
Cebula, kostka
/kg
80.0 g
0%
Kasza jęczmienna
/g
400.0 g
0%
Sól do smaku
/
0.0
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/kg
15.0 g
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Kiełki groszku
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Cebula, krążki
/g
100.0 g
0%
Mąka ziemniaczana
/kg
60.0 g
0%
Olej
/l
100.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie:
-
Udka z kurczaka 1600.0 g
-
Gałka muszkatołowa 2.0 g
-
Tymianek świeży 7.0 g
-
Żołądki drobiowe 500.0 g
-
Mąka pszenna do oprószenia
-
Boczek wędzony, słupki 150.0 g
-
Cebula 150.0 g
-
Marchew 300.0 g
-
Por 50.0 g
-
Seler naciowy 50.0 g
-
Seler naciowy 80.0 g
-
Ziele angielskie 6.0 szt.
-
Liść laurowy 4.0 szt.
-
Nać pietruszki 50.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Cebula, kostka 80.0 g
-
Kasza jęczmienna 400.0 g
-
Sól do smaku
-
Kiełki groszku
-
Cebula, krążki 100.0 g
-
Mąka ziemniaczana 60.0 g
-
Olej 100.0 ml