Menu

Składniki

+

Wykonanie:


Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    • Pałki z kurczaka zamarynuj w Delikacie, gałce muszkatołowej, tymianku i odrobinie oleju.
    • Żołądki obgotuj kilka minut w wodzie.
    • Pałki obtocz w mące, obsmaż na patelni i przełóż do rondla. 
    • Podsmaż boczek, cebulę, połowę marchwi, pora, selera, selera naciowego pokrojone w dowolny sposób i dodaj do podsmażonych pałek z kurczaka.
    • Dodaj żołądki, ziele, liść laurowy, gałązki natki pietruszki. Podlej wodą wymieszaną z Esencją i duś do miękkości.
    • W połowie duszenia dodaj pozostałą marchew pokrojoną w plastry.
    • Na koniec z garnka wyjmij plastry marchwi, pałki z kurczaka, żołądki drobiowe, a powstały sos zmiksuj.
    • W drugim garnku podsmaż na maśle cebulę, dodaj kaszę i chwilę zasmażaj. Następnie dodaj wodę w stosunku 1:2. Dopraw do smaku solą i gotuj, aż kasza wchłonie wodę. Pozostaw pod przykryciem, aby kasza się uprażyła. Na koniec, dla smaku, dodaj Primerbę.
    • Pałki z kurczaka podawaj z żołądkami i plastrami marchwi na kaszy z sosem.
    • Udekoruj kiełkami groszku oraz plastrami cebuli obtoczonymi w mące ziemniaczanej, usmażonymi na głębokim tłuszczu.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza