Menu

Składniki

+

Mięso

Warzywa

  • Fasolka szparagowa, mrożona 1200.0 g
  • Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg 30.0 g

Sos

  • Pieczarki 150.0 g
  • Wino białe wytrawne 50.0 ml
  • Śmietanka 18% 500.0 ml
  • Sól, Pieprsz Czarny Do Smaku
  • Cebula 100.0 g
  • Boczek wędzony parzony w plastrach 50.0 g
  • Masło klarowane wegetariańskie 20.0 ml

Podanie

  • Nać pietruszki 5.0 g

Fasolka w daniu powinna być chrupka, dlatego nie paruj zbyt długo, ponieważ po wyjęciu z pieca jest jeszcze chwilę podgrzewana w sosie śmietanowym.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Piersi z kurczaka pokrój na 20 kawałków, dopraw solą i pieprzem, nadziej suszonymi pomidorami.
    • Blachę G/N cienko spryskaj tłuszczem, ułóż filety i z góry również cienko spryskaj.
    • Piec rozgrzej do 190⁰C, wstaw filety i piecz około 10 - 12 minut.
  2. Warzywa

    • Zamrożoną fasolkę wysyp na gastronorme, posyp Aroma mixem i paruj w piecu przez około 3-4 minuty.
  3. Sos

    • Pokrojony boczek krótko zasmażaj, dodaj cebulę i zeszklij, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i zasmażaj.
    • Następnie dodaj wino i krótko redukuj, dodaj śmietankę i krótko duś.
  4. Podanie

    • Ułóż fasolkę i wyporcjowanego kurczaka na gastronormie, delikatnie polej sosem i posyp pietruszką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza