Składniki
Filet z kurczaka w fasolce z bekonem w śmietankowym sosie z pieczarkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł362.88
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Kurczak
/kg
1200.0 g
0%
Knorr Professional Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/kg
20.0 g
0%
Sól
/kg
2.0 g
0%
Tłuszcz do smażenia w piecu konwekcyjnym
/l
50.0 ml
0%
Pomidory suszone z oliwy
/kg
200.0 g
0%
Warzywa
Fasolka szparagowa, mrożona
/kg
1200.0 g
0%
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg
30.0 g
0%
Sos
Pieczarki
/kg
150.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/l
50.0 ml
0%
Śmietanka 18%
/l
500.0 ml
0%
Sól, Pieprsz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Cebula
/kg
100.0 g
0%
Boczek wędzony parzony w plastrach
/kg
50.0 g
0%
Masło klarowane wegetariańskie
/l
20.0 ml
0%
Podanie
Nać pietruszki
/g
5.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Kurczak 1200.0 g
-
Sól 2.0 g
-
Tłuszcz do smażenia w piecu konwekcyjnym 50.0 ml
-
Pomidory suszone z oliwy 200.0 g
Warzywa
-
Fasolka szparagowa, mrożona 1200.0 g
-
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg 30.0 g
Sos
-
Pieczarki 150.0 g
-
Wino białe wytrawne 50.0 ml
-
Śmietanka 18% 500.0 ml
-
Sól, Pieprsz Czarny Do Smaku
-
Cebula 100.0 g
-
Boczek wędzony parzony w plastrach 50.0 g
-
Masło klarowane wegetariańskie 20.0 ml
Podanie
-
Nać pietruszki 5.0 g