Menu

Składniki

+

Filet z kurczaka faszerowany grzybami

Puree z topinamburu

  • Topinambur 1.3 kg
  • Masło 200.0 g
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Sos pieprzowy

Smażona sałata rzymska


...

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka faszerowany grzybami

    • Na oleju zasmaż cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek i grzyby.
    • Wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Primerbą i suszonym tymiankiem. 
    • Filet z kurczaka natnij, dopraw Delikatem i włóż farsz.
    • Zawiń w folię spożywczą i gotuj w piecu w temp. 64°C przez około 40 minut. 
    • Przed podaniem obsmaż na złoty kolor.
  2. Puree z topinamburu

    • Topinambur ugotuj w osolonej wodzie, wydrąż środek i zmiksuj na gładka masę.
    • Skóry z topinamburu usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
  3. Sos pieprzowy

    • Z wody i Rosołu z kury przygotuj wywar, dodaj śmietankę i zasmażkę.
    • Zagotuj, dodaj pieprz zielony i czerwony.
  4. Smażona sałata rzymska

    • Sałatę przekrój na pół i obsmaż na oleju, dopraw Aroma Mix maślano-ziołowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza