Menu

Składniki

+

Dynia

Dziki ryż

Sos z pieczonego czosnku


...

Przygotowanie

  1. Dynia

    • Dynię ze skórą przekrój na pół, usuń pestki i natnij wewnętrzną część w kratkę. 
    • Połówki dyni posmaruj przygotowaną marynatą z Delikatu, oliwy, soku, tymianku, czosnku, Sosu Sunshine Chili i kminu. 
    • Piecz w piecu razem z czosnkiem w łupinie w temp. 180°C około 40 minut.
  2. Dziki ryż

    • Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj wino, żurawinę, orzechy, odparuj i połącz z ryżem.
    • Dopraw Delikatem, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
    • Ryż włóż do dyni i zapiecz.
  3. Sos z pieczonego czosnku

    • Upieczony czosnek przekrój na pół, wyciśnij miąższ i zmiksuj.
    • Połącz z Majonezem i dopraw do smaku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza