Składniki
Duszona goleń wołowa w sosie śliwkowym z confitowanymi fondantami i szparagami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł920.03
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso z warzywami:
Pręga wołowa oczyszczona
/kg
2.2 kg
0%
Cebula
/kg
100.0 g
0%
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/kg
40.0 g
0%
Marchew
/kg
100.0 g
0%
Pietruszka, korzeń
/kg
50.0 g
0%
Seler
/kg
50.0 g
0%
Masło
/kg
50.0 g
0%
Czosnek
/ząbków
5.0 ząbków
0%
Śliwki wędzone
/kg
30.0 g
0%
Woda
/l
2.0 l
0%
Esencja bulionu wołowego Knorr Professional 1 l
/l
20.0 ml
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/kg
80.0 g
0%
Czerwone wino wytrawne
/ml
200.0 ml
0%
Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Ziele angielskie
/szt.
6.0 szt.
0%
Liść laurowy
/szt.
4.0 szt.
0%
Dodatki:
Masło klarowane
/kg
900.0 g
0%
Ziemniaki
/kg
1500.0 g
0%
Szparagi białe
/kg
400.0 g
0%
Szparagi zielone
/kg
400.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso z warzywami:
-
Pręga wołowa oczyszczona 2.2 kg
-
Cebula 100.0 g
-
Marchew 100.0 g
-
Pietruszka, korzeń 50.0 g
-
Seler 50.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Czosnek 5.0 ząbków
-
Śliwki wędzone 30.0 g
-
Woda 2.0 l
-
Czerwone wino wytrawne 200.0 ml
-
Pieprz Do Smaku
-
Ziele angielskie 6.0 szt.
-
Liść laurowy 4.0 szt.
Dodatki:
-
Masło klarowane 900.0 g
-
Ziemniaki 1500.0 g
-
Szparagi białe 400.0 g
-
Szparagi zielone 400.0 g