Menu

Składniki

+

Mięso z warzywami:

Dodatki:

  • Masło klarowane 900.0 g
  • Ziemniaki 1500.0 g
  • Szparagi białe 400.0 g
  • Szparagi zielone 400.0 g

Kuchnia śródziemnomorska z domieszką polskiej, danie to jest ciekawą propozycją zarówno na bufety jak i a’la carte.

...

Przygotowanie

  1. Mięso z warzywami:

    • Pręgę pokrój na 100 g kawałki, natrzyj Marynatą, odstaw na minimum 5 godzin.
    • Następnie obsmaż, włóż do wysokiej blachy G/N.
    • Warzywa pokrój na średnie kawałki i zasmaż na patelni od obsmażania mięsa, zdeglasuj winem i przełóż do obsmażonego mięsa.
    • W gorącej wodzie wymieszaj sos pieczeniowy i Esencje wołową, zalej mięso.
    • Następnie do mięsa dodaj śliwki, czosnek i zioła, przykryj i włóż do pieca, duś pod przykryciem do miękkości w temperaturze 130 – 140ᴼC.
    • Gdy mięso będzie miękkie wyjmij z sosu.
    • Sos przecedź i redukuj do uzyskania właściwej konsystencji.
    • Na koniec dodaj surowe masło, mieszaj do rozpuszczenia i dopraw pieprzem.
  2. Dodatki:

    • Ziemniaki obierz i wytnij z nich walce, confituj w maśle klarowanym do miękkości.
    • Szparagi ugotuj.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza