Menu

Składniki

+

Dorada

  • Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l 50.0 l
  • Sól (do smaku)
  • Dorada (10 szt.) 3500.0 g
  • Altis Oliwa Klasyczna 4l

Kalafior z krewetkami

Emulsja ziołowa

  • Bazylia razem z łodygami 60.0 g
  • Rukola 60.0 g
  • Natka pietruszki razem z łodygami 40.0 g
  • Altis Oliwa Klasyczna 4l 250.0 g
  • Woda 100.0 ml
  • Esencja Umami Knorr Professional 0,4 l 20.0 ml
  • Knorr Sos sałatkowy klasyczny 100% naturalnych składników 0,5 kg 10.0 g

...

Przygotowanie

  1. Dorada

    • Doradę wyfiletuj, przypraw solą i usmaż.
    • W ostatniej fazie smażenia delikatnie skrop Esencją Cytrusową Knorr Professional.
  2. Kalafior z krewetkami

    • Kalafiory podziel na małe różyczki, zblanszuj i zahartuj.
    • Rozgrzej patelnię z Ramą Culinesse, dodaj fond z owoców morza.
    • Na smakowym tłuszczu usmaż krewetki, dodaj kalafiora i całość smaż przez krótką chwilę.
  3. Emulsja ziołowa

    • Połącz bazylię z pietruszką, rukolą, oliwą i wodą.
    • Całość zmiksuj dopraw Esencją Umami Knorr Professional i sosem sałatkowym klasycznym.
  4. Podanie

    • Emulsję ziołową rozsmaruj na talerzu. Doradę połóż na wierzchu i dekoracyjnie umieść kalafiora z krewetkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza