Menu

Składniki

+

Zupa

Podanie

  • Swieże Zioła (Koperek, Lubczyk, Szczypiorek, Pietruszka, Estragon) do Dekoracji

...

Przygotowanie

  1. Zupa

    • Bulion wołowy rozprowadź w gorącej wodzie, zagotuj.
    • Następnie dodaj namoczone grzyby, gotuj do miękkości. Zmasła i mąki przygotuj zasmażkę.
    • Do przygotowanego wywaru grzybowego dodaj zasmażkę, cały czas mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji.
    • Dodaj liście laurowe, kminek, sól i gotuj przez około 20 minut.
    • Następnie dodaj pokrojone w kostkę, ugotowane ziemniaki, zabiel kwaśną śmietaną, zagotuj.
    • Na koniec dodaj ocet i trochę cukru, jeśli jest to konieczne.
    • Przygotuj jajka w koszulkach w dużej ilości wody z odrobiną octu.
  2. Podanie

    • Zupę przelej do bulionówek, do każdej włóż jajko w koszulce.
    • Bezpośrednio przed podaniem posyp zupę posiekanymi ziołami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza