Menu

Składniki

+

Ciasto

  • Masło 120.0 g
  • Czekolada mleczna 150.0 g
  • Laska wanilii 1.0 cu
  • Cukier 200.0 g
  • Kakao 20.0 g
  • Mąka pszenna 100.0 g
  • Jaja 3.0 g
  • Czekolada gorzka 170.0 g
  • Sól 2.0 g

Idealnie komponuje się z lodami waniliowymi. Dzięki dużej zawartości tłuszczu ciasto długo zachowuje swoją świeżość.

...

Przygotowanie

  1. Ciasto

    • W kąpieli wodnej rozpuść: masło z czekoladą mleczną, miąższem z wanilii i cukrem.
    • Dodaj kakao wymieszane z mąką i solą, wbij po 1 jajku ciągle mieszając, na koniec dodaj gorzką czekoladę pokojoną w kostkę.
    • Powstałą masę przełóż do foremki wyłożonej pergaminem.
    • Piecz w temperaturze 175°C od 16 do 18 minut.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza