Menu

Składniki

+

Filet z kaczki

  • Zimna woda 3.0 l
  • Sól 0.3 kg
  • Filet z kaczki 1.0 kg
  • Mleko kokosowe 0.5 l

Curry

Podanie

  • Kolendra świeża 0.012 kg

Aby zachować kruchość i miękkość mięsa oraz zapobiec rozwarstwianiu się dania - nie zagotowuj go ponownie.

...

Przygotowanie

  1. Filet z kaczki

    • Przygotuj solankę z wody i soli, włóż do niej filety i odstaw na 2-3 godziny, następnie wyjmij, wypłucz i osusz.
    • Filety ułóż na zimnej patelni i smaż z każdej strony na średnim ogniu przez 10-12 minut.
    • Po obsmażeniu ułóż na papierowym ręczniku i pokrój w cienkie plastry.
  2. Curry

    • Pastę curry i koncentrat pomidorowy podsmaż na oleju, zalej wodą, dodaj pozostałe składniki sosu i zagotuj.
    • Dynię wymieszaj z połową oleju i piecz w temperaturze 180⁰C przez około 8 minut.
    • Boczniaki smaż krótko na mocnym ogniu.
    • Do sosu dodaj dynię, boczniaki i groszek, gotuj przez 2-3 minuty i odstaw.
    • Na koniec wlej mleczko kokosowe i dodaj filety z kaczki. Całość delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Curry podawaj posypane listkami kolendry, z ryżem jaśminowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza