Menu

Składniki

+

Mięso

Sos kurkowy

  • Masło klarowane wegetariańskie 50.0 ml
  • Szalotka 50.0 g
  • Kurki 250.0 g
  • Wino białe wytrawne 50.0 ml
  • Nać pietruszki 20.0 g

Kasza

Warzywa

  • Kalarepa 300.0 g
  • Sól, Cukier
  • Masło 100.0 g
  • Bób łuskany (ugotowany) 800.0 g
  • Kiełki buraków

Comber jest uważany za najbardziej wartościową część mięsa królika. Można go przyrządzić na wiele sposobów: piec, gotować, smażyć czy dusić. Przed przygotowaniem królika warto pamiętać o skomponowaniu dobrej marynaty i pozostawieniu w niej mięsa na kilka godzin.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Comber z królika dopraw solą, pieprzem i Primerbą tymiankową, odstaw na 3 godziny do lodówki.
    • Następnie przełóż do worków wakum i gotuj w piecu konwekcyjnym przez 15 minut w temperaturze 62°C.
  2. Sos kurkowy

    • Na Ramie Culinesse zasmaż szalotkę, dodaj kurki i smaż dalej. Podlej winem, zredukuj i dodaj Ramę Cremefine 15%. Gotuj na małym ogniu przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
    • Przed podaniem dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  3. Kasza

    • Na maśle podsmaż szalotkę i kaszę, zalej wodą, dodaj Esencję bulionu warzywnego i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn.
    • Kaszę odstaw na kilka minut pod przykryciem.
  4. Warzywa

    • Kalarepę pokrój w słupki, ugotuj do 3 miękkości w wodzie z solą i cukrem, a następnie obsmaż razem z bobem na maśle.
  5. Sposób podania

    • Ugotowany comber obsmaż na oleju i pokrój.
    • Podawaj go z sosem kurkowym, kaszą, warzywami i kiełkami buraków.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza