Menu

Składniki

+

Gulasz

Podanie

  • Szczypiorkowy olej infuzowanyDo dekoracji

Pamiętaj, aby wcześniej namoczyć soczewicę. Gotuj ją na wolnym ogniu, przyduszoną czystym ręcznikiem. Dzięki temu zapobiegniesz rozpołowieniu się ziaren. Nie wylewaj wody po gotowaniu – jest bogata w smak i wartości odżywcze. Wykorzystaj ją do podlewania gulaszu, sprawi to że nie będzie suchy.

...

Przygotowanie

  1. Gulasz

    • Soczewicę namocz, odstaw na kilka godzin i ugotuj z dodatkiem Rosołu jarzynowego. Wodę z gotowania soczewicy pozostaw do podlewania gulaszu.
    • Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i razem z pieczarkami podsmaż na oliwie z oliwek. Dopraw do smaku sosem sojowym i solą.
    • Podsmażone składniki połącz z soczewicą, wymieszaj i duś do miękkości, jak gulasz podlewając wodą od gotowania.
    • Na koniec dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i dopraw do smaku.
      Do uzyskania pożądanej konsystencji użyj zasmażki.
  2. Podanie

    • Gulasz z soczewicy podawaj ze szczypiorkiem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza