Składniki
Ciasto śliwkowe „do góry nogami” z polenty
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Karmelizowane śliwki
Cukier
/kg
170.0 g
0%
Woda
/l
105.0 ml
0%
Sól
/kg
0.0 g
0%
Pięć smaków, przyprawa
/kg
0.0 g
0%
Masło
/kg
35.0 g
0%
Śliwki
/kg
0.0 g
0%
Ciasto z polenty
Masło
/kg
350.0 g
0%
Cukier
/kg
315.0 g
0%
Cytryna
/cu
1.5 cu
0%
2 Lyżeczki Ekstrakt Z Wanilii
/
0.0
0%
Jaja oddzielnie żółtko i białko
/cu
4.0 cu
0%
Mączka Migdałowa 200 G
/
0.0
0%
Mąka kukurydziana
/g
315.0 g
0%
Przed podaniem
Jogurt naturalny grecki
/kg
150.0 g
0%
Cynamon mielony
/kg
10.0 g
0%
Orzechy pistacjowe
/kg
15.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Karmelizowane śliwki
-
Cukier 170.0 g
-
Woda 105.0 ml
-
Sól
-
Pięć smaków, przyprawa
-
Masło 35.0 g
-
Śliwki
Ciasto z polenty
-
Masło 350.0 g
-
Cukier 315.0 g
-
Cytryna 1.5 cu
-
2 Lyżeczki Ekstrakt Z Wanilii
-
Jaja oddzielnie żółtko i białko 4.0 cu
-
Mączka Migdałowa 200 G
-
Mąka kukurydziana 315.0 g
Przed podaniem
-
Jogurt naturalny grecki 150.0 g
-
Cynamon mielony 10.0 g
-
Orzechy pistacjowe 15.0 g