Składniki
Chłodnik litewski podany z marynowanym ogórkiem oraz emulsją z buraka i pomidorowym kefirem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Emulsja z buraka
Woda
/l
100.0 ml
0%
Żółtka
/cu
2.0 cu
0%
Ocet jabłkowy
/l
30.0 ml
0%
Olej
/l
200.0 ml
0%
Chłodnik
Pomidory
/kg
1.1 kg
0%
Sól morska
/kg
20.0 g
0%
Cukier
/kg
10.0 g
0%
Kefir
/l
1.6 l
0%
Pieprz czarny
/kg
2.0 g
0%
Relisz z ogórka
Cukier
/kg
200.0 g
0%
Miód lipowy
/kg
200.0 g
0%
Sól
/kg
40.0 g
0%
Ocet jabłkowy
/l
200.0 ml
0%
Ogórek zielony, nitki, bez nasion
/kg
400.0 g
0%
Cebula, kostka
/kg
100.0 g
0%
Burak kompresowany
Buraki surowe
/kg
214.0 g
0%
Ocet winny biały
/l
150.0 ml
0%
Miód
/kg
50.0 g
0%
Tymianek świeży
/kg
11.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Emulsja z buraka
-
Woda 100.0 ml
-
Żółtka 2.0 cu
-
Ocet jabłkowy 30.0 ml
-
Olej 200.0 ml
Chłodnik
-
Pomidory 1.1 kg
-
Sól morska 20.0 g
-
Cukier 10.0 g
-
Kefir 1.6 l
-
Pieprz czarny 2.0 g
Relisz z ogórka
-
Cukier 200.0 g
-
Miód lipowy 200.0 g
-
Sól 40.0 g
-
Ocet jabłkowy 200.0 ml
-
Ogórek zielony, nitki, bez nasion 400.0 g
-
Cebula, kostka 100.0 g
Burak kompresowany
-
Buraki surowe 214.0 g
-
Ocet winny biały 150.0 ml
-
Miód 50.0 g
-
Tymianek świeży 11.0 g