Menu

Składniki

+

Ciasto naleśnikowe

  • Jaja 4.0 cu
  • Mleko 500.0 ml
  • Woda gazowana 200.0 ml
  • Mąka kukurydziana 100.0 g
  • Skrobia kukurydziana 100.0 g
  • Mąka pszenna 60.0 g
  • Olej Do Smażenia
  • Nasiona sezamu czarnego i białego do posypania
  • Panko do posypania

Nadzienie

Majonez skorupiakowy


Ciasto naleśnikowe przygotuj wcześniej. W ten sposób uwolnisz gluten, co pozwoli smażyć cieńsze naleśniki.

...

Przygotowanie

  1. Ciasto naleśnikowe

    • Rozpuszczone masło połącz z jajami, mlekiem, wodą, mąką kukurydzianą, skrobią i mąką pszenną. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
    • Smaż cienkie naleśniki. W momencie wylania ciasta na patelnię, zanim się zetnie, posyp panko i sezamem (białym i czarnym). Smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.
  2. Nadzienie

    • Filet z kurczaka pokrój w dużą kostkę, przypraw wędzoną papryką oraz Marynatą do ryb i owoców morza i usmaż. Podczas smażenia dodaj oczyszczone krewetki, a w ostatniej fazie - seler naciowy i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
    • Mango pokrój w dowolny sposób i połącz z sosem Sunshine Chili.
  3. Majonez skorupiakowy

    Olej połącz z Fondem z owoców morza, dodaj majonez sałatkowy ikwaśną śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj. Pozostaw w lodówce na kilka godzin, by składniki przeszły swoim smakiem.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż ciepły naleśnik od strony zrumienionego sezamu, podsmażone składniki, mango w sosie chili i majonez skorupiakowy.
    • Danie udekoruj listkami selera naciowego.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza