Menu

Składniki

+

Sos chili z pomarańczą

Słodki sos sojowy z chili

Tempura

  • Tempura, gotowa 300.0 g
  • Zimna woda 300.0 ml

Warzywa


Jeżeli chcesz, żeby twoja tempura była bardzo chrupiąca, musisz pamiętać o wcześniejszym mocnym schłodzeniu ciasta. Zalecane jest nawet, aby w cieście pływały kostki lodu.

...

Przygotowanie

  1. Sos chili z pomarańczą

    • Składniki sosu połącz i wymieszaj z posiekaną kolendrą.
  2. Słodki sos sojowy z chili

    • Chili pokrój w drobną kosteczkę, dodaj do sosu Ketjap Manis. Całość wymieszaj i połącz z uprażonym sezamem.
  3. Tempura

    • Tempurę połącz z zimną wodą.
  4. Warzywa

    • Warzywa podziel na małe kawałki, według uznania. Dopraw Esencją bulionu warzywnego i oprósz mąką.
    • Zanurz w tempurze i usmaż na mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.
  5. Podanie

    • Chrupiące warzywa podawaj z sosami w miseczkach.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza