Menu

Składniki

+

Warzywa

  • Sos słodko-kwaśny Knorr 1,5 kg 70.0 g
  • Woda 300.0 ml
  • Marchew 200.0 g
  • Pietruszka 200.0 g
  • Papryka czerwona 200.0 g
  • Papryka żółta 200.0 g
  • Koper włoski 200.0 g
  • Cukinia 200.0 g
  • Fasolka szparagowa 150.0 g
  • Miód 50.0 g
  • Imbir obrany 50.0 g
  • Nasiona sezamu 10.0 g
  • Papryka chili świeża 1.0 cu
  • Sos sojowy 20.0 ml
  • Tłuszcz do smażenia w piecu konwekcyjnym 30.0 ml
  • Nać pietruszki 10.0 g

Unused/Remaining Ingredients

  • Marchew 4.0 g
  • Pietruszka 22.0 g
  • Papryka czerwona 22.0 g
  • Papryka żółta 22.0 g
  • Koper włoski 67.0 g
  • Cukinia 86.0 g
  • Fasolka szparagowa 8.0 g
  • Papryka chili świeża

Krótka obróbka termiczna w piecu, choć w wysokiej temperaturze, i aromatyczne dodatki pozwolą zachować wartości odżywcze i charakterystyczny smak.

...

Przygotowanie

  1. Warzywa

    • Do gorącej wody dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
    • Marchew, pietruszkę i paprykę oczyść, pokrój w słupki, koper w pióra, cukinię przekrój wzdłuż na ćwiartki i zetnij pestki, pokrój w cząstki po skosie.
    • Imbir pokrój w julienne.
    • Marchew i pietruszkę zblanszuj w piecu.
    • Przełóż na teflonową blachę g/n, wymieszaj z miodem cienko spryskaj Ramą Combi i wstaw do pieca nagrzanego do 240⁰C na około 5 minut, w połowie czasu wymieszaj.
    • Następnie dodaj pozostałe warzywa, imbir, sezam, posiekane chili i sos sojowy, wstaw do pieca na 2 minuty.
    • Na koniec dodaj sos słodko-kwaśny, wymieszaj i dopraw do smaku.
  2. Unused/Remaining Ingredients

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza