Menu

Składniki

+

Kurczak

Makaron

  • Makaron Mie 600.0 g

Sos

Warzywa

  • Olej sezamowy 20.0 ml
  • Brokuły (zblanszowane małe różyczki) 350.0 g
  • Groszek cukrowy 100.0 g
  • Marchew zblanszowana, cienkie słupki 200.0 g

Podanie

  • Dymka, pokrojona po skosie 100.0 g
  • Papryka chili świeża 2.0 cu

Chow mein to typowy „stir-fry”, czyli danie smażone szybko w maksymalnie wysokiej temperaturze. Ta technika pozwala na zachowanie koloru i chrupkości warzyw.

...

Przygotowanie

  1. Kurczak

    • Kurczaka pokrój w paski, połącz z krewetkami, dodaj rozmącone jajko oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
    • Usmaż na głębokim oleju.
  2. Makaron

    • Makaron ugotuj i zahartuj w zimnej wodzie.
  3. Sos

    • Na oleju zeszklij cebulę z czosnkiem i imbirem, wlej wodę, dodaj pozostałe składniki i zagotuj.
    • Sos zagęść zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
  4. Warzywa

    • Na woku zasmaż warzywa, połącz z krewetkami, kurczakiem, makaronem i sosem.
  5. Podanie

    • Chow main podawaj posypane pokrojoną dymką i krążkami chili.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza