Menu

Składniki

+

Chaczapuri

  • Mąka pszenna 1.6 kg
  • Mleko 1.0 l
  • Drożdże świeże 20.0 g
  • Masło 200.0 g
  • Sól 13.0 g
  • Cukier 20.0 g
  • Jaja 2.0 szt.

Wieprzowina z warzywami


Przygotowanie

  1. Chaczapuri

    • Zagnieć ciasto z mąki, mleka, drożdży, masła, 10 g soli, cukru, jajek i oleju. 
    • Podziel na mniejsze porcje i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 30 min. 
    • Uformuj placki i piecz w temp. 200⁰C ok. 15 min.
  2. Wieprzowina z warzywami

    • Łopatkę mocno zarumień w garnku, dodaj cebulę. Zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i 3 g soli. Mięso duś do miękkości. 
    • Na koniec dodaj Ratatouille, doprowadź do wrzenia i dopraw Esencją Umami. Wieprzowinę ułóż na plackach chaczapuri.
    • Udekoruj pokrojoną papryczką chili i natką pietruszki.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza