Składniki
Cepeliny z królikiem podane na purée z cebuli, z dodatkiem borowików i crunchem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Farsz
Królik
/kg
600.0 g
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/l
210.0 ml
0%
Żółtko
/cu
2.0 cu
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/l
35.0 ml
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Pietruszka zielona
/g
10.0 g
0%
Mini marchewka
/kg
70.0 g
0%
Cepeliny
Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr 4 kg
/kg
300.0 g
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Ziemniaki tarte, odciśnięte
/kg
500.0 g
0%
Cebula, tarta
/kg
200.0 g
0%
Jaja
/cu
1.0 cu
0%
Mąka pszenna
/kg
300.0 g
0%
Skrobia ziemniaczana
/kg
90.0 g
0%
Puree z cebuli
Cebula
/kg
360.0 g
0%
Masło
/kg
100.0 g
0%
Sól morska
/kg
0.0 g
0%
Ziemniak, ugotowany
/kg
90.0 g
0%
Esencja z królika
Kości królicze
/kg
300.0 g
0%
Por
/kg
60.0 g
0%
Pietruszka, korzeń
/kg
50.0 g
0%
Cebula
/kg
70.0 g
0%
Olej
/l
60.0 ml
0%
Woda
/l
500.0 ml
0%
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Dodatki
Ciemny chleb
/kg
100.0 g
0%
Grzyby leśne (borowiki), suszone
/kg
50.0 g
0%
Masło
/kg
300.0 g
0%
Borowiki świeże lub mrożone
/kg
500.0 g
0%
Masło klarowane
/kg
40.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Farsz
-
Królik 600.0 g
-
"Śmietanka" roślinna 30% 210.0 ml
-
Żółtko 2.0 cu
-
Pietruszka zielona 10.0 g
-
Mini marchewka 70.0 g
Cepeliny
-
Woda 1.0 l
-
Ziemniaki tarte, odciśnięte 500.0 g
-
Cebula, tarta 200.0 g
-
Jaja 1.0 cu
-
Mąka pszenna 300.0 g
-
Skrobia ziemniaczana 90.0 g
Puree z cebuli
-
Cebula 360.0 g
-
Masło 100.0 g
-
Sól morska
-
Ziemniak, ugotowany 90.0 g
Esencja z królika
-
Kości królicze 300.0 g
-
Por 60.0 g
-
Pietruszka, korzeń 50.0 g
-
Cebula 70.0 g
-
Olej 60.0 ml
-
Woda 500.0 ml
-
Przyprawy (sól i pieprz)
Dodatki
-
Ciemny chleb 100.0 g
-
Grzyby leśne (borowiki), suszone 50.0 g
-
Masło 300.0 g
-
Borowiki świeże lub mrożone 500.0 g
-
Masło klarowane 40.0 g