Menu

Składniki

+

Boczek

Podanie

  • Cebula perłowa 200.0 g
  • Mięta świeża 1.0 pęczek

Wywar podstawowy możesz zastąpić sokiem jabłkowym z dodatkiem jabłek, który również dobrze komponuje się z boczkiem.

...

Przygotowanie

  1. Boczek

    • Boczek dopraw marynatą, solą i cukrem.
    • Zwiń w folię i odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny.
    • Zamarynowany boczek upiecz w piecu o temperaturze 220°C. Piecz do momentu, aż otrzymasz złoty kolor.
    • Na oliwie zasmaż cebulę, czosnek i dodaj Primerbę. Podlej białym winem, zredukuj.
    • Na blachę G/N wyłóż namoczoną soczewicę, podsmażoną cebulę i boczek. Zalej wywarem, przykryj szczelnie i piecz do miękkości w temperaturze 170°C.
  2. Podanie

    • Wyporcjowany boczek układaj na soczewicy. Podawaj ze złoconą cebulką perłową.Całość posyp miętą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza