Menu

Składniki

+

Boczek i marynata:

Warzywa z makaronem:


Boczek musi być bardzo miękki, jest to charakterystyczne dla tej potrawy. Nie usuwaj z kolendry łodyg ponieważ w nich jest największy aromat.

...

Przygotowanie

  1. Boczek i marynata:

    • Składniki marynaty wymieszaj bez soli i zamarynuj w niej boczek na 24 godziny.
    • Następnie na blachę G/N połóż pergamin, na nim boczek i posyp solą.
    • Wstaw do nagrzanego pieca o temp. 210⁰C na 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 130°C i piecz do miękkości.
    • Mięso polewaj powstałym sosem podczas pieczenia.
  2. Warzywa z makaronem:

    • Makaron gotuj około 5 minuj i wypłucz.
    • Na rozgrzanego woka z olejem wrzuć kolejno przygotowane składniki i zasmaż.
    • Na końcu dodaj Sambal Manis i ugotowany makaron. Całość podgrzej i dopraw solą wg. własnego uznania.
  3. Podanie:

    • Boczek pokrój w plastry o grubości 1 cm i ułóż na makaronie z warzywami.
    • Posyp świeżą kolendrą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza