Menu

Składniki

+

Kluski z kolendrą

  • Jaja 8.0 cu
  • Kolendra świeża 60.0 g
  • Tofu 500.0 g
  • Mąka pszenna 340.0 g
  • Nasiona sezamu 40.0 g
  • Sos sojowy 40.0 ml
  • Sos Rybny 40 Ml

Beef Stroganow


Ten wykwintny gulasz z polędwicy wołowej warto podać wraz z kluskami przełamanymi przez kolendrę, nadającej daniu orientalnego i świeżego smaku.

...

Przygotowanie

  1. Kluski z kolendrą

    • Połowę mąki i pozostałe składniki zmiksuj blenderem do uzyskania jednolitego ciasta. Następnie wymieszaj ręcznie, dodając łyżką pozostałą część mąki.
    • Kluski wrzucaj na gorącą osoloną wodę.
  2. Beef Stroganow

    • Oczyszczoną polędwicę pokrój w paski i podsmaż krótko na mocno rozgrzanym oleju. Przełóż na ręcznik papierowy.
    • Na tej samej patelni usmaż kolejno cebulę i grzyby, dodaj brandy, wino, Esencję bulionu wołowego, musztardę i śmietankę.
    • Całość redukuj do konsystencji sosu, dodaj mięso i przypraw do smaku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza