Menu

Składniki

+

Szarpana wieprzowina

Śliwkowy rehlish

  • Olej 30.0 ml
  • Cebula czerwona, kostka 100.0 g
  • Śliwki, kostka 400.0 g
  • Cukier brązowy 50.0 g
  • Wino czerwone 150.0 ml
  • Liść laurowy 1.0 g
  • Ziele angielskie, mielone 2.0 g
  • Pieprz Cayenne 2.0 g
  • Tymianek świeży 5.0 g
  • Kardamon, mielony 2.0 g
  • Cynamon mielony 1.0 g
  • Ocet balsamiczny 40.0 ml

Marchew

  • Marchew, długie julienne 300.0 g
  • Sok pomarańczowy świeży 80.0 ml
  • Ocet ryżowy 200.0 ml
  • Sos sojowy 30.0 ml
  • Olej sezamowy 5.0 ml
  • Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l 10.0 ml

Podanie


...

Przygotowanie

  1. Szarpana wieprzowina

    • Składniki marynaty wymieszaj, włóż do niej mięso i odstaw na kilka godzin. 
    • Łopatkę przełóż na blachę G/N, zakryj szczelnie i piecz w temp. 135°C, aż mięso będzie się rozpadało. Następnie poszarp je i wymieszaj z powstałym sosem.
  2. Śliwkowy rehlish

    • Na oleju zasmaż cebulę i śliwki z cukrem, dodaj wino, przyprawy i duś do odparowania.
    • Na koniec dodaj ocet i wystudź.
  3. Marchew

    • Marchew wymieszaj z sokiem, octem, sosem, olejem i Esencją.
  4. Podanie

    • Majonez wymieszaj z Sosem Pang Gang. 
    • Do bułeczek Bao włóż obsmażone liście pak choy, szarpaną wieprzowinę, relish śliwkowy, marchew, sos i posyp sezamem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza