Menu

Składniki

+

Kaszanka

Salsa jabłkowa

  • Szalotka, kostka 0.1 kg
  • Jabłka, kostka 0.1 kg
  • Morele suszone, kostka 0.15 kg
  • Musztarda francuska 0.03 kg
  • Sok z cytryny świeży 30.0 ml
  • Miód 0.03 kg
  • Oliwa 20.0 ml
  • Sól 0.002 kg
  • Pieprz czarny mielony 0.002 kg

Bagietka

  • Bagietka 1.0 szt.
  • Masło 0.1 kg
  • Jaja, ugotowane na twardo 5.0 szt.
  • Kiełki groszku 30.0 g

@MarcinSzachowiczUFS

...

Przygotowanie

  1. Kaszanka

    • Na maśle podsmaż szalotkę, czosnek i kaszankę.
    • Dopraw Delikatem, Sosem Sambal Manis, Musztardą i czarnym pieprzem.
  2. Salsa jabłkowa

    • Szalotkę, jabłka, morele wymieszaj w misce, dodaj pozostałe składniki i odstaw na 2 godziny do lodówki.
  3. Bagietka

    • Bagietkę pokrój w plastry i obsmaż na maśle.
    • Nałóż podsmażoną kaszankę, połówkę jajka, salsę jabłkową i udekoruj kiełkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza