Menu

Składniki

+

ŻEBRA WOŁOWE

SOS Z CZARNYM BZEM

KASZA Z WARZYWAMI

DODATKI

  • Grzyby shimeji 150.0 g
  • Soja 150.0 g
  • Masło 20.0 g
  • Jarmuż 200.0 g
  • Sól 2.0 g

...

Przygotowanie

  1. ŻEBRA WOŁOWE

    • Żebra natrzyj Majonezem, posyp Delikatem i papryką. 
    • Zamknij w workach wakum, wstaw do pieca na parowanie w temp. 82°C przez 13 godzin. 
    • Wyjmij z pieca i włóż do wody z lodem. 
    • Zimne żebra pokrój na porcje, przed podaniem zapiecz.
  2. SOS Z CZARNYM BZEM

    • Na części masła zeszklij cebulę, dodaj wino, cukier i zredukuj. Dodaj wodę, Sos pieczeniowy, bez i rozmaryn.
    • Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, przecedź przez gęste sito, dodaj resztę zimnego masła, wymieszaj i dopraw.
  3. KASZA Z WARZYWAMI

    • Kaszę ugotuj w wodzie z dodatkiem Esencji.
    • Na maśle zeszklij cebulę i rozmrożone warzywa, połącz z kaszą i dopraw.
  4. DODATKI

    • Grzyby i soję podsmaż na maśle, dopraw. 
    • Jarmuż usmaż na fryturze.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza