Menu

Składniki

+

Mięso

Dodatki

Podanie

  • Szczypiorkowy olej infuzowany 30.0 g
  • Cebula czerwona 100.0 g

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Z żeberek usuń nadmiar tłuszczu. Natrzyj je papryką, posiekanym czosnkiem, imbirem, kolendrą i czarnym pieprzem. Dodaj sos Teriyaki i odstaw na co najmniej 4 godziny do lodówki. 
    • Mięso wyjmij z marynaty, wstaw do pieca i przykryj folią aluminiową. Piecz 4 godziny w temperaturze 150⁰ C. 
    • Zdejmij folię i posmaruj żeberka pozostałą marynatą. Piecz 15 min w temperaturze 190⁰ C.
  2. Dodatki

    • Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. 
    • Przygotuj mieszankę słodkiej papryki i przyprawy Shichimi Togarashi. Zamarynuj ziemniaki. 
    • Ziemniaki krótko podsmaż na głębokim oleju, aby powstała chrupiąca skórka. Nadmiar tłuszczu odsącz na papierowym ręczniku. 
  3. Podanie

    • Żeberka pokrój na kawałki, ułóż na talerzu, jedno na drugim. Udekoruj sezamem, szczypiorkiem i czerwoną cebulą. 
    • Podawaj z ziemniakami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza