Menu

Składniki

+

Solanka

  • Woda 2.0 l
  • Sól 200.0 g
  • Cukier 100.0 g

Łosoś


Włóż rybę do solanki, dzięki temu smak będzie bardziej wyrazisty.

...

Przygotowanie

  1. Solanka

    • Przygotuj solankę z wody, soli i cukru.
  2. Łosoś

    • Łososia przekrój wzdłuż na dwie części i włóż do solanki na 10 minut, odsącz, opłucz i osusz.
    • Na Ramie zeszklij cebulę i czosnek dodaj pokrojony odsączony szpinak i pokrojone pomidory.
    • Całość zasmażaj przez chwile i dopraw do smaku.
    • Na arkuszu ciasta rozłóż szpinak, na nim łososia.
    • Brzegi ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem.
    • Dwa pozostałe kawałki ciasta natnij specjalnym nożem na rolkach i rozciągnij tworząc siatkę.
    • Ciasto nałóż na łososia, przyduś boki, z góry posmaruj rozmąconym jajkiem.
    • Wstaw do nagrzanego do 200⁰C pieca na około 12 minut.
    • Wyjmij z pieca ciasto, aby odpoczęło, po chwili pokrój na porcję i ułóż na porcelanowej G/N.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza