Menu

Korporacyjni goście byli już na dziesiątkach spotkań i wydarzeń firmowych. Oczekują, że kolejne wyprzedzi ich oczekiwania i sprawi, że doświadczą czegoś zupełnie nowego. Jak to zrobić?

Markowe danie

Przygotuj potrawę inspirowaną firmą, dla której organizujesz catering. Aby to zrobić, dowiedz się skąd pochodzi firma, jaka jest jej historia, czym się zajmuje.

Na tej podstawie możesz stworzyć główne danie z kraju, z którego wywodzi się firma – na przykład z kuchni francuskiej, niemieckiej czy hiszpańskiej. Jeśli miejsce pochodzenia nie inspiruje do kulinarnej kreatywności, możesz nawiązać do tego, czym się zajmuje i podkreślić to albo w charakterze dania, albo w sposobie jego podania.

Przykład: tworzysz menu dla firmy w branży sportowej. Stwórz cake popsy w kształcie różnych piłek: do piłki nożnej, do koszykówki, rugby czy tenisa.

Aranżuj pod markę

Podając dania na imprezie firmowej zastanów się, jak zaznaczyć w nich charakter firmy. Najprostszym rozwiązaniem jest przygotowanie ciasteczek w kształcie logotypu firmy lub zaserwowanie obrandowanego tortu. Bardziej efektowną wersją tego rozwiązania jest dekoracja talerzy pudrem (np. z buraków lub truskawek) z tym samym motywem. Pamiętaj, że możliwości masz znacznie więcej.

Przykład: tworzysz menu dla firmy zajmującej się produkcją farb. Możesz podkreślić jej branżę w potrawach podając atrakcyjnie sos – na przykład w formie kropel lub rozsmarowany grubym pędzlem.

Dekoracje na firmową integrację

Jeśli jesteś odpowiedzialny za dekorację stołów spotkania firmowego, czeka Cię nie lada wyzwanie. Oto kilka pomysłów, jak udekorować wydarzenie.

Mini-chorągiewki z logo

Mini-chorągiewki z logo

do włożenia w kanapeczki, muffiny i inne wypieki

Świeże kwiaty

Świeże kwiaty

w kolorach nawiązujących do logo firmy

Elementy dekoracji

Elementy dekoracji

nawiązujące do branży firmy, np. wiaderka z pędzlami

Girlandy i chorągiewki

Girlandy i chorągiewki

w kolorach nawiązujących do logo firmy

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza